Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

 

20

marca

 

 

Kanapki z chlebka mieszanego  z masłem i wędliną, ogórek, rzodkiewka, kakao z mlekiem Zielona galaretka

Makaron z zielonym pesto, kompot owocowy, kalarepka surowa

Brokułowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

21

marca

Płatki kukurydziane   na mleku , bułka  z masłem, Banan


Kotlet panierowany, ziemniaki, marchewka , sok owocowy

Pomidorowa z ryżem i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

22

marca

Twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, kakao z mlekiem  Wafle ryżowe

Gołąbki przedszkolaka, makaron razowy, ogórek kiszony, woda z cytryną

Czerwony barszcz z  zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

23

marca

 

 Stół szwedzki: ser żółty, wędlina, masło, dżem/miód, warzywa świeże, pieczywo mieszane, kakao z mlekiem Deser jogurtowy z owocami (produkt własny)


Indyk z jabłkami, makaron razowy, ogórek kiszony, kompot

Żurek z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

24

marca

 

 

Chlebek razowy z masłem z szyneczką, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem
Mus owocowy

Rybka na parze, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej,  mięta

Groszkowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10