Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

 

21

listopad

 

 

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i wędliną, ogórek, rzodkiewka, kakao z mlekiem  Banan

Placki dyniowo – ziemniaczane, kalarepka, woda z cytryną

 Ogórkowa  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

22

listopad

 Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka z masłem, jabłko  Jogurt

Kotlet pożarski, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot owocowy (100%)

Pomidorowa z ryżem i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

23

listopad

 Twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, kakao z mlekiem  Galaretka z owocami i bitą śmietaną

Makaron P. Ani  z sosem mięsno-warzywnym, sok owocowy (100%)

Czerwony barszcz z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

24

listopad

 

 Stół szwedzki: jajko na twardo, wędlina, masło, dżem/miód, warzywa świeże, pieczywo mieszane, kakao z mlekiem Gruszka


Bitki z indyka w białym sosie z kaszą kus-kus, surówka wielowarzywna, woda z cytryną

Jarzynowa  z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

25

listopad

 

 

Chleb razowy  z wędliną drobiową, pomidor, papryka, kakao z mlekiem
 Jabłka pod kruszonką (wypiek własny)

Rybka duszona w warzywach, ziemniaki, marchewka surowa, mięta

Żurek  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10