Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

20

maja

Chleb mieszany, masło, wędlina , ser twarogowy, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem Baton zbożowy

Makaron „cztery sery”, marchewka surowa, kompot owocowy

Żurek  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

21

maja

Owsianka na mleku z żurawiną, bułeczka mini z masłem, JabłkoPulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, woda z cytryną Rosół z makaronem  i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

23

maja

Twarożek ze szczypiorkiem, pasta warzywna, pieczywo mieszane z masłem, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem Mix warzyw
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, ogórek kiszony, . sok owocowy
Krem z białych warzyw z grzankami  i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

24

maja

 Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, wędlina, pieczywo mieszane, warzywa świeże,  kakao z mlekiem Kisiel z pestkami słonecznika

Kotlet panierowany, ziemniaki, marchewka mini , kompot

Ogórkowa  z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

27

maja

Chleb razowy, masło, wędlina, jajko, ogórek, papryka,  kakao z mlekiem,
JogurtFilety rybne, kule ziemniaczane, surówka wielowarzywna, sok Groszkowa  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10