Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

 

27

marca

 

 

Chleb mieszany z masłem i wędliną drobiową, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem Jabłko

Naleśniki z twarogiem, sok owocowy, kalarepka surowa

Kapuśniak z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

28

marca

Jaglanka na mleku  z wiórkami kokosa, bułka  z masłem, Kisiel z pestkami słonecznika


Kotlet w cieście, ziemniaki, surówka z pekinki , kompot  owocowy

Pomidorowa z ryżem i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

29

marca

Ser żółty, papryka, rzodkiewka, pieczywo mieszane z masłem, kakao z mlekiem  Chałka z masłem, mleko

Spaghetti z sosem słodko-kwaśnym, ogórek świeży, woda z cytryną

Ziemniaczana z  zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

30

marca

 

 Stół szwedzki: humus warzywny, wędlina, masło, dżem/miód, warzywa świeże, pieczywo mieszane, kakao z mlekiem Mus owocowy

Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, sałata zielona, kompot

Ogórkowa z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

31

marca

 

 

Chlebek razowy z masłem, wędlina wędzona, pomidor, rzodkiewka, kakao z mlekiem
Jogurt

Rybka w warzywach, ziemniaki,  mięta

Krem z marchewki z pestkami i z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10