Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

22

kwietnia

Chleb mieszany, masło, wędlina, ser, papryka, rzodkiewka, kakao z mlekiem Surówka z marchewki i jabłka, chlebek z masłem

Ryż z jabłkami i musem budyniowym, kalarepka, kompot owocowy

Żurek  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

23

kwietnia

Kasza manna z cynamonem na mleku, miód, bułeczka mini z masłem, jabłko Jabłko
Kotlet pożarski, ziemniaki, sałata zielona z sosem winegret, woda z cytryną
Rosół z makaronem i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

24

kwietnia

Pasta z avocado, wędlina, pieczywo mieszane z masłem, warzywa świeże, kakao z mlekiem Budyń z sokiem
Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony. sok owocowy
Krem z soczewicy z grzankami i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

25

kwietnia

 Wędlina drobiowa, pasztet, masło, rzodkiewka, papryka, pieczywo mieszane, kakao z mlekiem Sałatka owocowa

Paella ryżowa z kurczakiem, marchewka surowa, kompot

Czerwony barszcz  z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

26

kwietnia

Chleb razowy, masło, wędlina, ser, ogórek, papryka,  kakao z mlekiem,
Koktajl owocowy (produkt własny)
Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z selera, mięta
Grochowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10