Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

01

marzec

Chleb mieszany z wędliną wędzoną, papryka, rzodkiewka, herbatka z cytryną Banan

Makaron carbonara, sok owocowy (100%)

Marchewka surowa

Kapuśniak z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

02

marzec

Stół szwedzki: ser żółty,  wędlina, warzywa świeże, masło, dżem, kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

 

Kisiel z żurawiną

Kurczak po persku z ryżem, kompot owocowy, ogórek kiszony

Biały barszcz z dodatkami i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

03

marzec

Jaglanka z wiórkami kokosowymi i rodzynkami Owoc

Kartacze, surówka wielowarzywna,  woda z cytryną

 

 Czerwony barszcz  z  zieleniną
 Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

04

marzec

Jajecznica ze szczypiorkiem, chleb mieszany z masłem, kakao z mlekiem

 

 

 

Deser jogurtowy z nasionami chia (produkt własny)

Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot owocowy

 

 

 

Pomidorowa z ryżem i   z zieleniną
 Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

05

marzec

 

Pieczywo razowe z masłem i szyneczką,pomidor, papryka, kakao z mlekiem Zbożowe kolorowanki z mlekiem

Makaron z owocami, sok owocowy

Kalarepka

Meksykańska z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,4,7 Alergeny:1,7,9