Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

18

listopad

 Kanapki z pieczywa mieszanego (pszenno-żytni,razowy) z masłem i wędliną, warzywa świeże, kakao z mlekiem Knopers

Naleśniki z twarogiem, sok owocowy

Marchewka surowa

 

 Żurek z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

19

listopad

Stół szwedzki: wędlina, ser żółty, warzywa świeże, masło, dżem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe), kakao z mlekiem

 

 Budyń z sokiem

Kurczak pieczony, ziemniaki, sałata zielona z rzodkiewką i śmietaną, kompot owocowy

 

 

Rosół z makaronem i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

20

listopad

Owsianka z żurawiną, bułka z masłem i dżemem

Jabłko

Mix warzyw


Spagetti z kurczakiem, sos słodko-kwaśny, sok

Owoc

 

 

 

Czerwony barszcz z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

21

listopad

Pasta twarogowa z makrelą wędzoną, papryka świeża, kawa z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

 

 

Jabłka pieczone z cynamonem

Pulpety w sosie pomidorowym, kasza perłowa, sałatka z ogórków kiszonych, woda z cytryną

 

 

 

 Jarzynowa z zieleniną z zieleniną
 Alergeny:1,3,4,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

22

listopad

 

 Chleb razowy z wędliną, pomidor, sałata, herbata z cytryną Chałka z masłem, mleko

Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, sok owocowy

 Krupnik z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7 Alergeny:1,7,9