Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
 Poniedziałek

17 września

 Pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe) z wędliną wędzoną, rzodkiewka, ogórek świeży, kakao z mlekiem Chlebek z ogórkiem, herbatka owocowa

Naleśniki z twarogiem, sok owocowy (100%)

Jabłko

Ogórkowa z zieleniną
 Alergeny: 1, 7  Alergeny: 1, 3,7  Alergeny: 1, 7, 9
Wtorek

18 września

Stół szwedzki: jajko na twardo, wędlina, warzywa świeże, kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

Sok z marchwi

 Surówka z marchewki, chlebek

Spagetti z kurczakiem, kompot owocowy

Marchewka surowa

 Marchewkowa z zieleniną
 Alergeny: 1,3, 7  Alergeny: 1, 7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

19 września

 Kanapki z serem żółtym, rzodkiewka, papryka świeża, kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)  Arbuz

Pieczeń rzymska z kaszą perłową, surówka wielowarzywna z białą kapustą, sok owocowy (100%)

 Kapuśniak z zieleniną
 Alergeny: 1, 7  Alergeny: 1, 3,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

20 września

 Pasztet, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe), pomidor, szczypiorek, kawa z mlekiem  Jogurt owocowy

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, ziemniaki, sałatka z pomidorów z ziołami, woda

Sok pomidorowy

 Pomidorowa z ryżem  i zieleniną
 Alergeny: 1, 7  Alergeny: 1,  7  Alergeny: 1, 7, 9
 Piątek

21 września

 Chleb razowy z szyneczką drobiową, rzodkiewka, ogórek, herbatka z cytryną  Ciasto ze śliwkami (wypiek własny), mleko

Placki ziemniaczane, mięta

Jabłko

 Ziemniaczana z zieleniną
Alergeny: 1, 7 Alergeny: 1, 3, 7 Alergeny: 1, 7, 9