Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

30

listopad

Pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe) z masłem i wędliną, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną Gruszki

Makaron ze szpinakiem, feta, suszone pomidory, ziarno słonecznika. Sok owocowy (100%)

Grochowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

01

grudnia

Stół szwedzki: jajko na twardo,  wędlina, warzywa świeże, masło, dżem, kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

 

 Budyń z sokiem

Kotlet w sezamie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot

 Pomidorowa z ryżem i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

02

grudnia

 Twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, kakao  z mlekiem. Deser jogurtowy z owocami (produkt własny)

Pulpety w sosie koperkowym, kasza perłowa, surówka porowa, woda z cytryną

 

 

Szczawiowa z ziemniakami i z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

03

grudnia

Płatki kukurydziane z mlekiem, chlebek z masłem

Jabłko

 

Knnopers

Penne z sosem mięsno-warzywnym, sok owocowy

 

 

 Krem z cukinii z pestkami dyni i z zieleniną
 Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

04

grudnia

 

Pieczywo razowe z masłem i wędliną, ogórek, papryka, kakao z mlekiem Galaretka ze śmietaną

Filet rybny z ziemniakami , surówka z kapusty kiszonej, mięta

Ogórkowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,4,7 Alergeny:1,7,9