Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

26

luty

Chleb mieszany (pszenno-żytnie, razowe) z masłem i wędliną, ogórek, rzodkiewka, kakao z mlekiem Jogurt

Naleśniki z twarogiem, kalarepka, sok owocowy

Grochowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,7,9,10
Wtorek

27

luty

 Płatki owsiane na mleku , bułeczka mini z masłem, jabłko Mus owocowy
Gołąbki przedszkolaka, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot
Rosół z makaronem i   z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,9,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
Środa

28

luty

Ser żółty, pieczywo mieszane z masłem, papryka, rzodkiewka, kakao z mlekiem Sałatka owocowa
Indyk z jabłkami, makaron razowy, fasolka szparagowa, woda z cytryną
Krem z soczewicy z grzankami i   z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1, 7, 9,10
 Czwartek

29

luty

 Stół szwedzki: serek Almette, wędlina, dżem/miód, masło, warzywa świeże, pieczywo mieszane, kakao z mlekiem Budyń z sokiem
Ryż po persku, marchewka surowa, sok owocowy
Czerwony barszcz  z zieleniną
 Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7,10  Alergeny: 1,7,9,10
 Piątek

01

marca

Kanapki z pieczywa razowego z masłem i wędliną , pomidor, papryka,  kakao z mlekiem,
Jabłko

Pampuchy na parze z owocami, ogórek świeży, woda z cytryną

Fasolowa z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,7,9,10