Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

20

maja

 Kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną ,papryka, rzodkiewka, kakao z mlekiem Jogurt naturalny z żurawiną

 

Makaron spagetti z warzywami duszonymi, sok owocowy (100%)

Krupnik z zielenina
Alergeny:1,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

21

maja

Stół szwedzki: , wędlina ,jajko na twardo, ,warzywa świeże:papryka, sałata,rzodkiewka,miód kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

 

 Winogrona

Stroganow, ziemniaki surówka z pekinki, woda z cytryną

Jabłko

 

 

 

 

 Rosół z makaronem i  z zieleniną
 Alergeny: 1,7,3,10  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

22

marca

 Chleb mieszany (pszenno-żytni, razowy) z masłem i serem żółtym, szczypiorek, ogórek świeży, kakao z mlekiem

 

Galaretka owocowa


Kotlet mielony, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy (100%)

 

 

Ogórkowa z zieleniną
 Alergeny: 1,7  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

23

marca

Makrela wędzona, chlebek mieszany (pszenno-żytni, razowy), rzodkiewka, kawa z mlekiem Koktajl mleczny, podpłomyki

Gulasz wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, woda

 

 

 Pieczarkowa z zieleniną
 Alergeny:1,4,7  Alergeny:1,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

24

marca

 Chleb razowy z  szyneczką wędzoną, pomidor, papryka, herbatka z cytryną Kasza manna z cynamonem

Placki ziemniaczane, mięta

Jabłko

 

Kapuśniak z zieleniną
Alergeny: 1, 7,10 Alergeny: 1, 3,7 Alergeny: 1, 7, 9