Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

18

marca

 Kanapki z pieczywa mieszanego (pszenno-żytnie, razowe) z wędliną, ogórek, papryka, kakao z mlekiem Banan

 

Leczo warzywne z makaronem, sok owocowy (100%)

Marchewka surowa

Szpinakowa z zielenina
Alergeny:1,7  Alergeny:1,  Alergeny:1,7,9
Wtorek

19

marca

Stół szwedzki: , wędlina , jajko na twardo,warzywa świeże:pomidor, sałata,rzodkiewka,miód kakao z mlekiem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe)

 

 Mix warzywny

Potrawka z kurczaka z ryżem, sos z marchewką, woda z cytryną, jabłko

 

 

 

 

 Żurek z zieleniną
 Alergeny: 1,7,10  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

20

marca

 Kasza manna na mleku z żurawiną, bułka z masłem, jabłko

 

Mus owocowy


Gołąbki przedszkolaka, ziemniaki, sok owocowy (100%), marchewka surowa

 

 Ogórkowa z zieleniną
 Alergeny: 1, 7  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

21

marca

Pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe), pasta z makreli wędzonej, papryka świeża, kawa zbożowa z mlekiem Jogurt naturalny z owocami

Kotlet mielony, kasza perłowa, buraczki, woda z cytryną

 

 

 Pomidorowa z ryżem i zielenina
 Alergeny:1,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

22

marca

 Chleb razowy z  szyneczką wędzoną, pomidor, rzodkiewka, herbatka z cytryną Chałka z masłem, mleko

Kopytka ziemniaczane, kapusta zasmażana, jabłko

 

Wiejska z zacierką i zieleniną
Alergeny: 1, 7 Alergeny: 1, 3,7 Alergeny: 1, 7, 9