Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

09

marzec

Kanapki z pieczywa mieszanego (pszenno-żytni, razowy) z masłem i wędlina , ogórek, papryka świeża, kakao z mlekiem Jogurt

Makaron z warzywami i sosem słodko-kwaśnym, sok owocowy (100%)

Jabłko

Jarzynowa  z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

10

marzec

Stół szwedzki: twarożek, wędlina, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe),  miód, dżem,  warzywa świeże, kakao z mlekiem

 

 Sałatka owocowa

Kotlet w cieście z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną

 

 

 

Rosół z makaronem i  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7,10  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

11

marzec

Parówka na ciepło, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie i razowe) z masłem, papryka świeża, kakao z mlekiem

 

 

Budyń

Pulpety w sosie koperkowym, makaron, fasolka szparagowa, kompot

Krupnik  z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

12

marzec

Pasta rybna z koperkiem i kukurydzą, chlebek z masłem, kawa z mlekiem

Jabłko

Podpłomyki, mleko

Pizerka z warzywami, sok owocowy (100%)

Marchewka surowa
 

Żurek   z zieleniną
 Alergeny:1,3,4,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

13

marzec

 

 Chleb razowy z masłem i  szyneczką  wędzoną ,pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną Granola z suszonymi owocami (produkt własny)

Leniwe pierogi (produkt własny), woda z cytryną

Kalarepka

 

 

 Zupa z czerwonej ciecierzycy z zieleniną
Alergeny:1,3,7,10 Alergeny:1,3,7 Alergeny:1,7,9