Jadłospis

Data Śniadanie II Śniadanie

II Danie Obiadowe

Zupa
Poniedziałek

23

września

Pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe) z masłem i wędliną, pomidor, rzodkiewka,  kakao z mlekiem Chleb z ogórkiem, herbatka owocowa

 

Naleśniki z twarogiem, sok owocowy (100%)

Marchewka surowa

 

Jarzynowa  z zieleniną
Alergeny:1,7,10  Alergeny:1,3,7  Alergeny:1,7,9
Wtorek

24

września

Stół szwedzki: serek twarogowy, wędlina, masło, dżem, pieczywo mieszane (pszenno-żytnie, razowe), warzywa świeże, kakao z mlekiem

 

 Gruszki

Gołąbki przedszkolaka, ziemniaki, ogórek surowy, woda z cytryną

 

 

 Marchewkowa z zieleniną
 Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1,7  Alergeny: 1, 7, 9
Środa

25

września

Chleb mieszany (pszenno-żytni, razowy) z masłem i serem żółtym, rzodkiewka, szczypiorek, kakao z mlekiem
 
Napój mleczny, podpłomyki


Spageti z kurczakiem, sos słodko-kwaśny, sok owocowy (100%)

Kalarepka

 

 

Koperkowa z zieleniną
 Alergeny: 7  Alergeny: 1,3,7  Alergeny: 1, 7, 9
 Czwartek

26

września

Zupa mleczna, bułka z dżemem

Jabłko

 

Nektarynki

Indyk z jabłkami, ryż, kompot owocowy

 

 

 Krupnik  z zieleniną
 Alergeny:1,3,4,7  Alergeny:1,3,7  Alergeny: 1,7,9
 Piątek

27

września

 Chleb razowy z szyneczką,pomidor, papryka świeża,herbatka z cytryną Rogal maślany, mleko

Leniwe pierogi, sok owocowy (100%)

Jabłko

 

 

Kapuśniak z białej kapusty z zieleniną
Alergeny: 1, 3,7,10 Alergeny: 1, 3,4,7 Alergeny: 1, 7, 9